Loading...
 
Νέα - Ανακοινώσεις
 • Τετάρτη 25 Απρ 2018

  Συμπληρώνονται φέτος 11 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας της  Επιστημονικής Εταιρείας για την Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ). Παράλληλα η Ένωση Μελών ΕΠΕΜΥ έχει πλέον 193 εγγεγραμμένα μέλη, ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και ειδικευόμενους.

   
 • Δευτέρα 18 Ιούν 2018

  27 Απριλίου – 1 Μαῒου  2018  στο  Πόρτο Χέλι

  Ολοκληρώθηκε το 10ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ, με κεντρικό θέμα το AGEING και τίτλο: «Μεγαλώνοντας – Η Ηλικιακή Μετάβαση». Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο AKS στο Πόρτο Χέλι από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2018, συμμετείχαν 440 σύνεδροι (352 ιατροί κυρίως Ρευματολόγοι, Δερματολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Παθολόγοι, Γεν. Ιατροί και άλλες ειδικότητες καθώς  και 88 άλλοι επαγγελματίες υγείας και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών).

   
 • Παρασκευή 17 Νοέ 2017

  Μεγαλώνοντας – Η ηλικιακή μετάβαση

  Η ΕΠΕΜΥ καταστρώνει ένα πενταετές Σχέδιο Δράσης (2017-2021) για τα ζητήματα της ηλικιακής μετάβασης, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στις διάφορες ομάδες χρονίως πασχόντων αλλά και στο γενικό πληθυσμό.

  Το “Αgeing” αναφέρεται στις αλλαγές και τις επιβαρύνσεις που προκαλούνται με την πάροδο της ηλικίας. 

   
 • Πέμπτη 12 Ιούλ 2018

  Salzburg, Austria on 22-25/11/ 2018

  ΕΠΕΜΥ συμμετέχει ενεργά στο παραπάνω διεθνές επιστημονικό meeting, το οποίο διοργανώνεται από την International Society of Quality Medicine” “ISoQM”.

  Το συνέδριο απευθύνεται σε Ρευματολόγους, Δερματολόγους, Παθολόγους, Γεν. Ιατρούς, Ογκολόγους, Φαρμακοποιούς, Ενδοκρινολόγους, Νευρολόγους και Ψυχιάτρους. Σκοπός είναι κυρίως η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων για την καθημερινή διαχείρηση των αυτοάνοσων παθήσεων από τις διάφορες ειδικότητες.

   
 • Τρίτη 04 Ιούλ 2017
  Περίληψη άρθρου του Παναγιώτη Τρόντζα στο Mediterranean Journal of Rheumatology
  Οι Ρευματικές Παθήσεις (ΡΠ), αποτελούν ένα σοβαρό, αν και συχνά όχι επαρκώς αναγνωρισμένο, πρόβλημα με έντονες επιπτώσεις τόσο σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο ποιότητας ζωής των ίδιων των ασθενών.
   
 • Πέμπτη 18 Μάι 2017

  Η ΕΠΕΜΥ διαμορφώνει ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό  για  το AGEING, δηλαδή την ηλικιακή μετάβαση, τόσο στο επίπεδο του γενικού πληθυσμού όσο και στις διάφορες ομάδες χρονίως πασχόντων ασθενών.

  Το AGEING αναφέρεται στις αλλαγές και τις επιβαρύνσεις που προκαλούνται με την πάροδο της ηλικίας, δεν ταυτίζεται με τη γήρανση και διακρίνεται σε πολλούς θεματικούς τομείς, όπως: φλεγμονή, αυτοανοσία, καρκίνος, αρθρίτιδα, καρδιαγγειακός κίνδυνος, αλλαγές στο μεταβολισμό, διαταραχές στον οστικό μεταβολισμό, δερματικές μεταβολές, ορμονική και νευρολογική έκπτωση, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, ψυχικές επιβαρύνσεις, δίαιτα και διατροφή, βιοδείκτες, λειτουργική - συμπληρωματική ιατρική.

   
 • Κυριακή 17 Σεπ 2017

  Η ΕΠΕΜΥ διοργανώνει το «Φθινοπωρινό Επιστημονικό Συμπόσιο 2017» στην Πορταριά Μαγνησίας 13-15 Οκτωβρίου 2017, στα Ξονοδοχεία «Portaria» και «Xenia Palace» .

  Στο Συμπόσιο πρόκειται να συμμετάσχουν Ρευματολόγοι, Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Γεν. Ιατροί, Δερματολόγοι και άλλες ειδικότητες από όλη την Ελλάδα. Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί με τη μορφή παράλληλων διαδραστικών Σεμιναρίων. Η θεματολογία του εστιάζεται στη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων.  

   
 • Τετάρτη 23 Αύγ 2017

  Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ προκήρυξε θέση Ακαδημαϊκού Υποτρόφου με γνωστικό αντικείμενο τη «Ρευματολογία» στην Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» (Δ/ντής Καθηγητής κ. Κ. Συρίγος).

  Η θέση είναι πλήρους (όχι αποκλειστικής) απασχόλησης και εντάσσεται στα πλαίσια λειτουργίας του Ρευματολογικού Κέντρου της Κλινικής.

   
 • Τετάρτη 08 Φεβ 2017

  Το Ετήσιο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ θα διεξαχθεί φέτος στη Ρόδο, στο Ξενοδοχείο «Rodos Palace» από 2 έως 5 Ιουνίου (τριήμερο του Αγ. Πνεύματος).

  To Συνέδριο έχει τίτλο: «Συνέργειες των ιατρικών ειδικοτήτων στις συστηματικές παθήσεις που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα» σηματοδοτώντας την προσήλωση της ΕΠΕΜΥ στη διεταιρικότητα. Προβλέπεται να συμμετάσχουν Ρευματολόγοι, Δερματολόγοι, Ορθοπεδικοί, Παθολόγοι, Γαστρεντερολόγοι, , Ενδοκρινολόγοι, Ογκολόγοι, Αιματολόγοι, Γεν. Ιατροί και άλλοι. 

   
 • Τετάρτη 08 Φεβ 2017

  Η Επιστημονική Ένωση για την Μυοσκελετική Υγεία απέκτησε τα πρώτα μέλη της μετά από σχετικές αιτήσεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων Πανελληνίων Επιστημονικών Συμποσίων (Καλαμάτα 2015 και Χανιά 2016).

   
25 Αντικείμενα. Σελίδα 2/3
1 2 3