Loading...
 
Νέα - Ανακοινώσεις
 • Thursday 04 Jul 2024
  Το συνέδριο της ΕΠΕΜΥ θα διεξαχθεί φέτος στα Ιωάννινα από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στο ξενοδοχείο Du Lac. Η θεματολογία αφορά τα φλεγμονώδη και αυτοάνοσα Ρευματικά, Γαστρεντερικά και Δερματικά νοσήματα, την Οστεοπόρωση, την Οστεοαρθρίτιδα καθώς και επί μέρους συνεδρίες για  τον Covid-19, τον καρκίνο, νευρολογικά σύνδρομα και τις συννοσηρότητες. Θα δοθεί έμφαση στις θεραπείες ενώ θα διεξαχθούν και κλινικά εφαρμοσμένα, διαδραστικά, διεταιρικά φροντιστήρια. Θα παρουσιασθούν όπως πάντα και θα βραβευθούν ερευνητικές εγασίες από κέντρα του εσωτερικού. Περιλαμβάνονται ακόμα μία ανοιχτή συνεδρία για τα επαγγλεματικά προβλήματα καθώς και μία άλλη για τα ζητήματα εκπαίδευσης στην ειδικότητα της Ρευματολογίας.

  Τέλος, φέτος έχει έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα και 4 αγγλόφωνες διαδικτυακές συνεδρίες (e-learning) με διαλέξεις από διεθνείς ομιλητές εστιασμένες κυρίως στον καρδιαγγειακό κίνδυνο αλλά και σε άλλα σύγχρονα θέματα οργανωμένες από το επιστημονικό περιοδικό MJR.
   
 • Wednesday 17 Apr 2024

  Με ιδιαίτερη χαρά σας θα ήθελα να σας προσκαλέσω στο θερινό Συμπόσιο της ΕΠΕΝΜΥ που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το 1ο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.
  Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή των τριών προηγούμενων Συμποσίων θα διεξαχθεί αποκλειστικά με παρουσίαση περιστατικών.
  Και φέτος το Συμπόσιο θα έχει τον ιδιαίτερο και σύγχρονο χαρακτήρα της διεπιστημονικής διαδραστικότητας, με διαμοιρασμό γνώσης και εμπειρίας μεταξύ ειδικοτήτων που όλο και περισσότερο έρχονται κοντά και μιλούν την ίδια γλώσσα.

   
 • Monday 04 Dec 2023

  Αγαπητά μέλη της ΕΠΕΜΥ

  Στις  πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν στο Ηράκλειο στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου της ΕΠΕΜΥ, αναδείχθηκε νέο ΔΣ της «Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία». 

  Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν και μας εμπιστεύθηκαν. Αναλαμβάνω την τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη του Προέδρου της Ένωσης για την επόμενη τριετία: 2024-2026. 

  Με τη δική σας συμπαράσταση και με την αρωγή και συνεργασία εξαιρετικών συναδέλφων μελών του ΔΣ, θα προσπαθήσουμε να συνεχίζουμε την εξαιρετική πορεία που ομολογουμένως φαίνεται να διαγράφει η Ένωση τα τελευταία έτη.  Στο πλαίσιο αυτό επικαλούμαι τη στήριξη σας στις δραστηριότητες  μας,  με ενεργό συμμετοχή στα συνέδρια, καθώς και με ιδέες και προτάσεις για τη βελτίωση της.

  Αξιοσημείωτο θεωρώ επίσης ότι είναι το πλέον πολυσυλλεκτικό ΔΣ από αρχής της Ένωσης, με συναδέλφους που διαδράμουν δυναμική και εξελικτική πορεία στην ειδικότητά τους. Πιστεύω ότι αυτό θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διαδραστικότητα και συνεργασία των συναφών ειδικοτήτων μας, δίνοντας νέα ώθηση στη λειτουργία και τις δράσεις της εταιρείας.

   
 • Wednesday 29 Nov 2023
  Επικυρώθηκε από το πρωτοδικείο η νέα διοίκηση της Ένωσης Μελών, όπως προέκυψε από τις εκλογές της 30/9/2023.
  Η νέα διοίκηση θα έχει τριετή θητεία (από 1-11-2023 έως 30-10-2026).

  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  Πρόεδρος: 
  Θεοδώρου Ευάγγελος, Ρευματολόγος

  Αντιπρόεδρος: 
  Τρόντζας Παναγιώτης, Ρευματολόγος

  Γεν. Γραμματέας: 
  Καταξάκη Ευαγγελία, Ρευματολόγος

  Ταμίας: 
  Σαρόπουλος Kωνσταντίνος, Ορθοπαιδικός

  Μέλη:
  Βιάζης Νικόλαος, Γαστρεντερολόγος

  Παναγάκης Παντελής, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

  Θεοδωρακόπουλος Σταύρος, Ρευματολόγος

   
 • Sunday 24 Sep 2023
  Το Σάββατο 30/9 στις 14:30 θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Μελών (ΕΠ.ΕΝ.Μ.Υ.) τριετούς θητείας.
  Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην αίθουσα Minos του ξενοδοχείου Aquila Atlantis όπου θα εξελίσσεται το 15ο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ.
  Δυνατότητα να ψηφίσουν έχουν όλα τα μέλη (τακτικά και επικουρικά) που θα είναι τακτοποιημένα οικονομικά μέχρι την αρχή της ψηφοφορίας και θα βρίσκονται με φυσική παρουσία στην αίθουσα.
  Μετά τη λήξη της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων το ψηφοδέλτιο είναι το παρακάτω:
   
 • Friday 14 Jul 2023
  Αρχίζει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το  15ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο Κρήτης.

  Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία περίπου 400 σύνεδροι ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή μετάδοση.

   Οι οργανωμένες μετακινήσεις από την Αθήνα προς το Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη το πρωί και το μεσημέρι ενώ οι αναχωρήσεις θα γίνουν μετά το τέλος του επιστημονικού προγράμματος την Κυριακή το απόγευμα. Αντίστοιχα οι μετακινήσεις από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη βράδυ και Κυριακή βράδυ.

  Η διαμονή των συνέδρων θα γίνει σε 5 διαφορετικά γειτονικά ξενοδοχεία στο κέντρο του Ηρακλείου καθόσον δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα δωματίων στο ξενοδοχείο Atlantis όπου θα διεξάγεται το επιστημονικό πρόγραμμα.

  Το φετινό Συνέδριο διεξάγεται με όρους οικονομικής πίεσης λόγω της κατά 30% μειωμένης οικονομικής συνεισφοράς των φαρμακευτικών εταιρειών στα ιατρικά συνέδρια απο τον Σεπτέμβριο του 2023 με απόφαση του ΣΦΕΕ. 

   
 • Friday 14 Jul 2023

  Καλούνται τα τακτικά μέλη της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία σε τακτική Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ (για την περίοδο από 1/1/2024 έως 31/12/2026), το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 και σε περίπτωση μη απαρτίας το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 14:30 στα γραφεία της Ένωσης, επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου 152, 5ος όροφος στην Αθήνα.

  Σε περίπτωση μη απαρτίας  η Συνέλευση και οι Εκλογές θα διεξαχθούν σύμφωνα με το καταστατικό μετά 7 ημέρες, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14:30, στο Ξενοδοχείο Atlantis στo Ηράκλειο Κρήτης όπου θα διεξάγεται το 15ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ.

  Η συμμετοχή στη συνέλευση προϋποθέτει την τακτοποίηση των μέχρι τότε οικονομικών εκκρεμοτήτων (ετήσιες συνδρομές 20€) των μελών.


   
 • Friday 14 Jul 2023

  Το 3ο Πανελλήνιο Θερινό Συμπόσιο για τη Μυοσκελετική Υγεία που οργάνωσε η ΕΠ.ΕΝ.Μ.Υ. διεξήχθη στην Αγρια του Βόλου από 15 έως 18 Ιουνίου 2023.

  Παρουσιάστηκαν περιπτώσεις ασθενών και με βάση αυτές αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν αυτοάνοσα, φλεγμονώδη, μεταβολικά, εκφυλιστικά και περιοχικά  σύνδρομα και νοσήματα.

  Στο Συμπόσιο συμμετείχαν  συνολικά 465 σύνεδροι (315 επαγγελματίες υγείας  με φυσική παρουσία και 88 διαδικτυακά) κυρίως Ρευματολόγοι, Ορθοπαιδικοί και Δερματολόγοι. Το συνέδριο παρακολουθησαν και 88 μέλη staff φαρμακευτικών εταιρειών

   Δίνουμε ραντεβού τον Ιούνιο τους 2023 στο "4ο Θερινό Συμπόσιο της ΕΠ.ΕΝ.Μ.Υ."

  Καλό καλοκαίρι

  Δήμος Κ. Πατρίκος
  Πρόεδρος του Συνεδρίου

   
 • Tuesday 30 May 2023

  Ακολουθώντας την ίδια συνταγή των δύο προηγούμενων Συμποσίων θα διεξαχθεί αποκλειστικά με παρουσίαση περιστατικών.

  Ρευματολόγοι, Δερματολόγοι, Γαστρεντερολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Παθολόγοι και άλλοι θα δώσουν τον τόνο της διεπιστημονικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των ειδικοτήτων.

  Νέοι ειδικευόμενοι ομιλητές στο βήμα μαζί με Καθηγητές και άλλους έμπειρους συναδέλφους προάγουν τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και τη μετάδοση νεότερων γνώσεων σε πολλά πεδία της αυτοανοσίας, της φλεγμονής και των μυοσκελετικών παθήσεων.

  Η φυσική παρουσία των συνέδρων θεωρείται ευτυχώς πλέον αυτονόητη κατάκτηση, αν και διατηρούμε τη διαδικτυακή μετάδοση από την κεντρική αίθουσα.

  Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι χαλαρός (θερινή περιβολή) σε όλη τη διάρκεια του Συμποσίου, ενώ  κάποιες συνεδρίες θα διεξαχθούν στην ύπαιθρο.

   
 • Thursday 06 Apr 2023

  Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) για μείωση των χορηγιών και των εγγραφών στα ιατρικά συνέδρια κατά 30%. Ως κύριες αιτιολογίες αναφέρονται: «η δημόσια υποχρηματοδότηση στο χώρο του φαρμάκου που έχει οδηγήσει στη γιγάντωση των υποχρεωτικών επιστροφών για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις ισχυρές πιέσεις στον τομέα του κόστους λειτουργίας τους».

  Θεωρείται δηλαδή ότι η μείωση της υποστήριξης που παραδοσιακά παρέχει η Φαρμακοβιομηχανία στη  συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση μπορεί  να εξισορροπήσει τη μείωση της κερδοφορίας της. Και να ασκήσει πιέσεις στην πολιτεία για τον εξορθολογισμό της μνημονιακής ρήτρας του clawback και του rebate.

   
59 Αντικείμενα. Σελίδα 1/6
1 2 3 4 5 6