Loading...
 
4ο Πανελλήνιο Θερινό Επιστημονικό Συμπόσιο, Καλαμάτα, 30 Μαίου - 2 Ιουνίου 2024
Wednesday 17 Apr 2024

Με ιδιαίτερη χαρά σας θα ήθελα να σας προσκαλέσω στο θερινό Συμπόσιο της ΕΠΕΝΜΥ που θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα το 1ο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.
Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή των τριών προηγούμενων Συμποσίων θα διεξαχθεί αποκλειστικά με παρουσίαση περιστατικών.
Και φέτος το Συμπόσιο θα έχει τον ιδιαίτερο και σύγχρονο χαρακτήρα της διεπιστημονικής διαδραστικότητας, με διαμοιρασμό γνώσης και εμπειρίας μεταξύ ειδικοτήτων που όλο και περισσότερο έρχονται κοντά και μιλούν την ίδια γλώσσα.

Ρευματολόγοι, Δερματολόγοι, Γαστρεντερολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Ορθοπεδικοί, Παθολόγοι, αλλά και συνάδελφοι από όλες τις ειδκότητες που ασχολούνται με αυτοάνοσα και μυοσκελετικά νοσήματα είναι ευπρόσδεκτοι να μοιραστούν την εμπειρία και τους προβληματισμούς τους για τους ασθενείς τους, να εκφράσουν τη γνώμη τους και να μάθουν από άλλους συναδέλφους, χωρίς επισημότητες και επιφυλάξεις, λιτά και απέριττα  αλλά πάντοτε επιστημονικά, με ευγένεια και σεβασμό.

Νέοι ειδικευόμενοι ομιλητές στο βήμα μαζί με τους μέντορες καθηγητές τους, νεαροί συνάδελφοι με όρεξη για την επιστημη τους θα συναναστραφούν με άλλους περισσότερο έμπειρους συναδέλφους, με σκοπό να προάγουν τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και τη μετάδοση νεότερων γνώσεων σε πολλά πεδία της αυτοανοσίας, της φλεγμονής και των μυοσκελετικών παθήσεων.

Η φυσική παρουσία και η δια ζώσης συναναστροφή των συνέδρων είναι το ζητούμενο, αν και θα διατηρηθεί και φέτος η διαδικτυακή μετάδοση από την κεντρική αίθουσα, για όσους δεν το επιτρέπει να παρευρεθούν, το βεβαρυμένο επαγγελματικά η οικογενειακά πρόγραμμά τους.

Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι όπως και στις προηγούμενες εκδηλώσεις χαλαρός σε όλη τη διάρκεια του Συμποσίου, ενώ η συνεδρία της Οστεοπόρωσης θα διεξαχθεί στην ύπαιθρο.

Τέλος πιστεύοντας ότι η διαδραστικότητα είναι ο κεντρικός πυλώνας επιτυχίας ενός Συμποσίου αλλά και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος επικαιροποίησης της  γνώσης μέσω της  ανταλλαγής απόψεων, ευελπιστούμε στην  ενεργό δια φυσικής παρουσίας συμμετοχή σας στις αίθουσες του ξενοδοχείου Filoxenia.

Ευάγγελος Θεοδώρου
Πρόεδρος ΕΠ.ΕΝ.Μ.Υ.