Loading...
 
Νέα - Ανακοινώσεις
 • Friday 14 Jul 2023
  Αρχίζει την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου το  15ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο στο ξενοδοχείο Atlantis στο Ηράκλειο Κρήτης.

  Το Συνέδριο θα παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία περίπου 400 σύνεδροι ενώ θα υπάρχει και διαδικτυακή μετάδοση.

   Οι οργανωμένες μετακινήσεις από την Αθήνα προς το Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη το πρωί και το μεσημέρι ενώ οι αναχωρήσεις θα γίνουν μετά το τέλος του επιστημονικού προγράμματος την Κυριακή το απόγευμα. Αντίστοιχα οι μετακινήσεις από Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν Πέμπτη βράδυ και Κυριακή βράδυ.

  Η διαμονή των συνέδρων θα γίνει σε 5 διαφορετικά γειτονικά ξενοδοχεία στο κέντρο του Ηρακλείου καθόσον δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα δωματίων στο ξενοδοχείο Atlantis όπου θα διεξάγεται το επιστημονικό πρόγραμμα.

  Το φετινό Συνέδριο διεξάγεται με όρους οικονομικής πίεσης λόγω της κατά 30% μειωμένης οικονομικής συνεισφοράς των φαρμακευτικών εταιρειών στα ιατρικά συνέδρια απο τον Σεπτέμβριο του 2023 με απόφαση του ΣΦΕΕ. 

   
 • Friday 14 Jul 2023

  Καλούνται τα τακτικά μέλη της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία σε τακτική Γενική Συνέλευση και διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ (για την περίοδο από 1/1/2024 έως 31/12/2026), το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14:30 στα γραφεία της Ένωσης, επί της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου 152, 5ος όροφος στην Αθήνα.

  Σε περίπτωση μη απαρτίας  η Συνέλευση και οι Εκλογές θα διεξαχθούν σύμφωνα με το καταστατικό μετά 7 ημέρες, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 14:30, στο Ξενοδοχείο Atlantis στo Ηράκλειο Κρήτης όπου θα διεξάγεται το 15ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ.

  Η συμμετοχή στη συνέλευση προϋποθέτει την τακτοποίηση των μέχρι τότε οικονομικών εκκρεμοτήτων (ετήσιες συνδρομές 20€) των μελών.


   
 • Friday 14 Jul 2023

  Το 3ο Πανελλήνιο Θερινό Συμπόσιο για τη Μυοσκελετική Υγεία που οργάνωσε η ΕΠ.ΕΝ.Μ.Υ. διεξήχθη στην Αγρια του Βόλου από 15 έως 18 Ιουνίου 2023.

  Παρουσιάστηκαν περιπτώσεις ασθενών και με βάση αυτές αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν αυτοάνοσα, φλεγμονώδη, μεταβολικά, εκφυλιστικά και περιοχικά  σύνδρομα και νοσήματα.

  Στο Συμπόσιο συμμετείχαν  συνολικά 465 σύνεδροι (315 επαγγελματίες υγείας  με φυσική παρουσία και 88 διαδικτυακά) κυρίως Ρευματολόγοι, Ορθοπαιδικοί και Δερματολόγοι. Το συνέδριο παρακολουθησαν και 88 μέλη staff φαρμακευτικών εταιρειών

   Δίνουμε ραντεβού τον Ιούνιο τους 2023 στο "4ο Θερινό Συμπόσιο της ΕΠ.ΕΝ.Μ.Υ."

  Καλό καλοκαίρι

  Δήμος Κ. Πατρίκος
  Πρόεδρος του Συνεδρίου

   
 • Tuesday 30 May 2023

  Ακολουθώντας την ίδια συνταγή των δύο προηγούμενων Συμποσίων θα διεξαχθεί αποκλειστικά με παρουσίαση περιστατικών.

  Ρευματολόγοι, Δερματολόγοι, Γαστρεντερολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Παθολόγοι και άλλοι θα δώσουν τον τόνο της διεπιστημονικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των ειδικοτήτων.

  Νέοι ειδικευόμενοι ομιλητές στο βήμα μαζί με Καθηγητές και άλλους έμπειρους συναδέλφους προάγουν τη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και τη μετάδοση νεότερων γνώσεων σε πολλά πεδία της αυτοανοσίας, της φλεγμονής και των μυοσκελετικών παθήσεων.

  Η φυσική παρουσία των συνέδρων θεωρείται ευτυχώς πλέον αυτονόητη κατάκτηση, αν και διατηρούμε τη διαδικτυακή μετάδοση από την κεντρική αίθουσα.

  Ο ενδυματολογικός κώδικας είναι χαλαρός (θερινή περιβολή) σε όλη τη διάρκεια του Συμποσίου, ενώ  κάποιες συνεδρίες θα διεξαχθούν στην ύπαιθρο.

   
 • Thursday 06 Apr 2023

  Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η απόφαση του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) για μείωση των χορηγιών και των εγγραφών στα ιατρικά συνέδρια κατά 30%. Ως κύριες αιτιολογίες αναφέρονται: «η δημόσια υποχρηματοδότηση στο χώρο του φαρμάκου που έχει οδηγήσει στη γιγάντωση των υποχρεωτικών επιστροφών για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις ισχυρές πιέσεις στον τομέα του κόστους λειτουργίας τους».

  Θεωρείται δηλαδή ότι η μείωση της υποστήριξης που παραδοσιακά παρέχει η Φαρμακοβιομηχανία στη  συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση μπορεί  να εξισορροπήσει τη μείωση της κερδοφορίας της. Και να ασκήσει πιέσεις στην πολιτεία για τον εξορθολογισμό της μνημονιακής ρήτρας του clawback και του rebate.

   
 • Friday 24 Mar 2023

  Στα πλαίσια του 15ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΠΕΜΥ σας προσκαλούμε να υποβάλετε τις περιλήψεις των ερευνητικών εργασιών σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: info@epemyjournal.gr
   
  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των εργασιών είναι η 23η Ιουλίου 2023.

  Οι 3  καλύτερες εργασίες θα βραβευθούν με χρηματικό έπαθλο 1000€, 750€, 500€ αντίστοιχα και θα δημοσιευθούν ως πλήρεις εργασίες στο περιοδικό της ΕΠΕΜΥ “Excellence in Musculoskeletal Health and Disease”, στο οποίο θα δημοσιευθούν επίσης όλα τα  abstracts εργασιών που θα γίνουν αποδεκτά μετά από κρίση.

  Υπεύθυνος για τη συλλογή και επεξεργασία των εργασιών ορίζεται ο Ρευματολόγος κ. Νίκος Κούγκας (mail: nkougas@yahoo.gr  κιν: 6948530803), ο οποίος είναι διαθέσιμος να παράσχει σχετικές διευκρινίσεις.

   
 • Tuesday 28 Feb 2023

  Το 3ο Συμπόσιο της  Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία θα διεξαχθεί στην Αγριά του Βόλου (Ξενοδοχείο Valis) από το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Ιουνίου έως το μεσημέρι της Κυριακής 18 Ιουνίου.
  Το χαρακτηριστικό του Συμποσίου είναι ότι το πρόγραμμα διεξάγεται μόνο με την παρουσίαση και συζήτηση κλινικών περιστατικών (cases).
  Το Συμπόσιο προσκαλεί ειδικευόμενους και ειδικευμένους Ρευματολόγους, Δερματολόγους, Γαστρεντερολόγους, Ορθοπαιδικούς, Ενδοκρινολόγους, Παθολόγους, Ογκολόγους, Πνευμονολόγους και Γεν. Ιατρούς από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν ενεργά και με φυσική παρουσία στο Βόλο. 

   
 • Wednesday 07 Dec 2022
  Το εργαστήριο της Παθολογικής Φυσιολογίας ΕΚΠΑ (κτίριο Ιατρικής Σχολής, 3ος όροφος στο Γουδή) προσφέρει σε εξωτερικούς ασθενείς χωρίς ραντεβού (προσέλευση καθηνερινά 07:00-0:900 στο γραφείο 38 ή και με currier από την επαρχία κατόπιν συνεννόησης) τη δυνατότητα:
  • Ανοσολογικού ελέγχου για αυτοάνοσα νοσήματα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ με μηδενική χρέωση
  • Επιπλέον ανασολογικού ελέγχου που δεν καλύπτει ο  ΕΟΠΥΥ (με χρέωση)
  • Μοριακού ελέγχου για αυτοφλεγμονώδη νοσήματα, θρομβοφιλία και σύνδρομο VEXAS (με χρέωση)
  Για λεπτομέρειες των εξετάσεων, χρεώσεις και επικοινωνία πατήστε εδώ
   
 • Wednesday 09 Nov 2022
  Προγραμματίζονται 
  • 3ο Πανελλήνιο Θερινό Συμπόσιο Επιστημονικής ΄Ενωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία (περιστατικά), 15-18 Ιουνίου 2023, Ξενοδοχείο Valis, Αγριά Βόλου
  • 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΠΕΜΥ                             28 Σεπτεμβρίου -1 Οκτωβρίου 2023, Ξενοδοχείο "Atlantis", Ηράκλειο Κρήτης
   
 • Saturday 29 Oct 2022
  Το Συνέδριο διεξήχθη στο ξενοδοχείο Rodos Palace από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.
  Συμμετείχαν συνολικά 483 σύνεδροι κυρίως Ρευματολόγοι, Δερματολόγοι-Αφροδισιολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Γαστρεντερολόγοι, Παθολόγοι-Γεν. Ιατροί και άλλες ειδικότητες.
  Το επιστημονικό πρόγραμμα ανέδειξε ακόμα μια φορά την αξία της διεπιστημονικότητας και της συνομιλίας μεταξύ των διαφορετικών ειδικοτήτων.
  Πανεπιστημιακοί, Νοσοκομειακοί Ιατροί και Ελεύθεροι Επαγγελματίες συνυπήρξαν δημιουργικά στις διάφορες συνεδρίες. Οι νέοι ιατροί και οι ειδικευόμενοι έδωσαν τον τόνο ιδιαίτερα στην παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών των διαφόρων κέντρων.
   
54 Αντικείμενα. Σελίδα 1/6
1 2 3 4 5 6