Loading...
 
Νέα - Ανακοινώσεις
  • Saturday 26 May 2018
    Η ΕΠΕΜΥ στρέφει το ενδιαφέρον της στους χρόνιους ασθενείς με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα, Ψωριασική Αρθρίτιδα ή Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα, οι οποίοι παρά την ενδεδειγμένη θεραπεία δεν γίνονται ποτέ απολύτως καλά.
    Αυτή η κατηγορία ασθενών βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων στο τελευταίο 10ο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ στο Πόρτο Χέλι. Στη συνέχεια πρόκειται να αναληφθούν πρωτοβουλίες εκπαιδευτικού και ερευνητικού χαρακτήρα που θα δώσουν περισσότερα δεδομένα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες αυτών των ασθενών.
     
     
  • Monday 17 Dec 2018

    18 - 21 Απριλίου 2019 στην Κέρκυρα

    Η ΕΠΕΜΥ διοργανώνει το 11ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο της στα ξενοδοχεία Divani Corfu Palace Corfu Holiday Palace στην Κέρκυρα από την Πέμπτη 18 Απριλίου έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι: «Κλινικά Διλήμματα στις Μυοσκελετικές Παθήσεις».

     
  • Wednesday 25 Apr 2018

    Συμπληρώνονται φέτος 11 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας της  Επιστημονικής Εταιρείας για την Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ). Παράλληλα η Ένωση Μελών ΕΠΕΜΥ έχει πλέον 193 εγγεγραμμένα μέλη, ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και ειδικευόμενους.

     
  • Monday 18 Jun 2018

    27 Απριλίου – 1 Μαῒου  2018  στο  Πόρτο Χέλι

    Ολοκληρώθηκε το 10ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ, με κεντρικό θέμα το AGEING και τίτλο: «Μεγαλώνοντας – Η Ηλικιακή Μετάβαση». Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο AKS στο Πόρτο Χέλι από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2018, συμμετείχαν 440 σύνεδροι (352 ιατροί κυρίως Ρευματολόγοι, Δερματολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Παθολόγοι, Γεν. Ιατροί και άλλες ειδικότητες καθώς  και 88 άλλοι επαγγελματίες υγείας και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών).

     
  • Friday 17 Nov 2017

    Μεγαλώνοντας – Η ηλικιακή μετάβαση

    Η ΕΠΕΜΥ καταστρώνει ένα πενταετές Σχέδιο Δράσης (2017-2021) για τα ζητήματα της ηλικιακής μετάβασης, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και στις διάφορες ομάδες χρονίως πασχόντων αλλά και στο γενικό πληθυσμό.

    Το “Αgeing” αναφέρεται στις αλλαγές και τις επιβαρύνσεις που προκαλούνται με την πάροδο της ηλικίας. 

     
  • Thursday 12 Jul 2018

    Salzburg, Austria on 22-25/11/ 2018

    ΕΠΕΜΥ συμμετέχει ενεργά στο παραπάνω διεθνές επιστημονικό meeting, το οποίο διοργανώνεται από την International Society of Quality Medicine” “ISoQM”.

    Το συνέδριο απευθύνεται σε Ρευματολόγους, Δερματολόγους, Παθολόγους, Γεν. Ιατρούς, Ογκολόγους, Φαρμακοποιούς, Ενδοκρινολόγους, Νευρολόγους και Ψυχιάτρους. Σκοπός είναι κυρίως η ανταλλαγή γνώσεων και απόψεων για την καθημερινή διαχείρηση των αυτοάνοσων παθήσεων από τις διάφορες ειδικότητες.

     
  • Tuesday 04 Jul 2017
    Περίληψη άρθρου του Παναγιώτη Τρόντζα στο Mediterranean Journal of Rheumatology
    Οι Ρευματικές Παθήσεις (ΡΠ), αποτελούν ένα σοβαρό, αν και συχνά όχι επαρκώς αναγνωρισμένο, πρόβλημα με έντονες επιπτώσεις τόσο σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο ποιότητας ζωής των ίδιων των ασθενών.
     
  • Thursday 18 May 2017

    Η ΕΠΕΜΥ διαμορφώνει ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό  για  το AGEING, δηλαδή την ηλικιακή μετάβαση, τόσο στο επίπεδο του γενικού πληθυσμού όσο και στις διάφορες ομάδες χρονίως πασχόντων ασθενών.

    Το AGEING αναφέρεται στις αλλαγές και τις επιβαρύνσεις που προκαλούνται με την πάροδο της ηλικίας, δεν ταυτίζεται με τη γήρανση και διακρίνεται σε πολλούς θεματικούς τομείς, όπως: φλεγμονή, αυτοανοσία, καρκίνος, αρθρίτιδα, καρδιαγγειακός κίνδυνος, αλλαγές στο μεταβολισμό, διαταραχές στον οστικό μεταβολισμό, δερματικές μεταβολές, ορμονική και νευρολογική έκπτωση, σεξουαλικές δυσλειτουργίες, ψυχικές επιβαρύνσεις, δίαιτα και διατροφή, βιοδείκτες, λειτουργική - συμπληρωματική ιατρική.

     
  • Sunday 17 Sep 2017

    Η ΕΠΕΜΥ διοργανώνει το «Φθινοπωρινό Επιστημονικό Συμπόσιο 2017» στην Πορταριά Μαγνησίας 13-15 Οκτωβρίου 2017, στα Ξονοδοχεία «Portaria» και «Xenia Palace» .

    Στο Συμπόσιο πρόκειται να συμμετάσχουν Ρευματολόγοι, Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Γεν. Ιατροί, Δερματολόγοι και άλλες ειδικότητες από όλη την Ελλάδα. Το Συμπόσιο θα διεξαχθεί με τη μορφή παράλληλων διαδραστικών Σεμιναρίων. Η θεματολογία του εστιάζεται στη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων.  

     
  • Wednesday 23 Aug 2017

    Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ προκήρυξε θέση Ακαδημαϊκού Υποτρόφου με γνωστικό αντικείμενο τη «Ρευματολογία» στην Γ΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Σωτηρία» (Δ/ντής Καθηγητής κ. Κ. Συρίγος).

    Η θέση είναι πλήρους (όχι αποκλειστικής) απασχόλησης και εντάσσεται στα πλαίσια λειτουργίας του Ρευματολογικού Κέντρου της Κλινικής.

     
57 Αντικείμενα. Σελίδα 5/6
1 2 3 4 5 6