Loading...
 
11o Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΠΕΜΥ, Κέρκυρα, 18 - 21 Απριλίου 2019
Thursday 23 May 2019

Απολογισμός

Το 11ο ετήσιο συνέδριο της ΕΠΕΜΥ, με κεντρικό θέμα «Κλινικά Διλήμματα στις Μυοσκελετικές Παθήσεις»,ολοκληρώθηκε στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή 325 συνέδρων από όλη την Ελλάδα κυρίως Ρευματολόγων, Ορθοπαιδικών, Δερματολόγων, Παθολόγων, Γεν. Ιατρών και άλλων.

Διεξήχθησαν 4 συνεδρίες κλινικών διλημμάτων, 1 διεταιρική συνεδρία για τις ενθέσεις, από 1 συνεδρία για την οστεοαρθρίτιδα και τη θεραπεία των ρευματικών παθήσεων με τα εκτός ένδειξης φάρμακα, 4 συνεδρίες νοσοκομειακών κλινικών με συζήτηση περιστατικών και 5 θεματικά κλινικά φροντιστήρια. Παρουσιάσθηκαν ακόμα 4 διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών και 8 δορυφορικές διαλέξεις ενώ οργανώθηκαν 7 κλινικά δορυφορικά σεμινάρια. Τέλος, κατά την έναρξη και τη λήξη του συνεδρίου συζητήθηκαν θέματα ποιότητας των επιστημονικών δεδομένων, οργάνωσης των υγειονομικών υπηρεσιών καθώς και θέματα της συνταγογράφησης και των ΚΕΠΑ.

Η λίστα των ομιλητών περιέλαβε από ομότιμους καθηγητές μέχρι ειδικευόμενους ιατρούς από όλες τις εργασιακές ομάδες (Πανεπιστημιακοί, Ιατροί ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Στρατιωτικοί).

Τη διαχείριση των εργασιών του Συνεδρίου έφερε σε πέρας με επιτυχία η εταιρεία AFEA S.A. Travel & Congress Services.  

Οι παρουσιάσεις των ομιλητών, φωτογραφίες καθώς και βιντεοσκοπημένες συνεδρίες έχουν ήδη αναρτηθεί στο site της ΕΠΕΜΥ ενώ περιοδικά θα αποστέλλεται υπενθυμιστικό newsletter για την ηλεκτρονική παρακολούθηση κάποια συνεδρίας.

Μετά το συνέδριο και τις νέες εγγραφές, τα μέλη της ΕΠΕΜΥ ανέρχονται πλέον σε 227 επαγγελματίες υγείας.

Ραντεβού στο επόμενο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ την Άνοιξη του 2020.