Loading...
 
Νέα - Ανακοινώσεις
 • Wednesday 02 Jun 2021
  Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες

  Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 1ου Θερινού Συμποσίου της ΕΠΕΜΥ που θα γίνει στην Καλαμάτα 24-27/6/2021, υβριδικά με φυσική παρουσία. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προφύλαξη από την μάστιγα των ημερών.
  Μετά από πολύ καιρό θα συναντηθούμε και θα ανταλλάξουμε δια ζώσης, απόψεις σε θέματα που μας απασχολούν καθημερινά στην αντιμετώπιση των ασθενών μας. Το επιστημονικό πρόγραμμα, όπως είχαμε προαναγγείλει, θα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού θα στηρίζεται στην παρουσίαση περιστατικών. Θα συζητηθούν 74 περιστατικά με στόχο την επικαιροποίηση της καθημερινής κλινικής πρακτικής σε διάφορους τομείς της μυοσκελετικής υγείας.
  Προσδοκούμε στη συμμετοχή σας με φυσική παρουσία στο Συμπόσιο αλλά και στην ενεργό εμπλοκή σας στα θέματα που θα συζητηθούν.
  Σας περιμένουμε στην όμορφη Καλαμάτα

  Δήμος Κ. Πατρίκος
  Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυσοκελετική Υγεία
   
 • Wednesday 17 Feb 2021

  Η ΕΠΕΜΥ διοργανώνει το «13ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο»,  στη Χαλκιδική  (Ξενοδοχείο Athos Palace) από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

  Το Συνέδριο είναι υβριδικό  με φυσική παρουσία και παράλληλη διαδικτυακή συμμετοχή. Απευθύνεται κυρίως σε Ιατρούς Ρευματολόγους, Δερματολόγους, Γαστρεντερολόγους, Ορθοπαιδικούς, Ενδοκρινολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς αλλά και σε Φαρμακοποιούς και Νοσηλευτές. Η Επιστημονική Επιτροπή ανανεώθηκε με τη συμμετοχή καταξιωμένων συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων.

  Το επιστημονικό πρόγραμμα θα δώσει έμφαση στη διεπιστημονική αναγνώριση και συνολική αντιμετώπιση των Ρευματικών, Δερματικών και Γαστρεντερικών Φλεγμονωδών Παθήσεων, των Αυτοανόσων Νοσημάτων, της Οστεοπόρωσης, της Οστεοαρθρίτιδας, της Ουρικής Νόσου, της Διατροφής και του Ageing.

  Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου έχει αναλάβει το γραφείο Global Events ενώ λεπτομέρειες μπορείτε να παρακολουθείτε στην ειδική σελίδα του site.
   
  Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά δίνοντας έμφαση στη φυσική παρουσία εγκαινιάζοντας τη συνεδριακή περίοδο στη μετά την πανδημία εποχή.

  Παναγιώτης Τρόντζας

  Πρόεδρος της ΕΠΕΜΥ

   
 • Wednesday 17 Feb 2021

  Η  Ένωση μελών της ΕΠΕΜΥ διοργανώνει  το «1ο Πανελλήνιο Θερινό Επιστημονικό Συμπόσιο  για τη Μυοσκελετική Υγεία»  στην Καλαμάτα (Ξενοδοχείο Filoxenia) από  24 έως 27 Ιουνίου 2021.

  Το Συμπόσιο  είναι υβριδικό με φυσική παρουσία των συνέδρων και παράλληλη διαδικτυακή αναμετάδοση, ενώ απευθύνεται σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

  Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι διεπιστημονικό και στηρίζεται κυρίως στην παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών ενώ οι σύνεδροι προσκαλούνται να συμμετέχουν στις εργασίες με θερινή περιβολή.
  Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου έχει αναλάβει το γραφείο Global Events ενώ λεπτομέρειες μπορείτε να παρακολουθείτε στην ειδική σελίδα του site.

  Φιλοδοξία μας είναι το Συμπόσιο να καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός συγκέντρωσης και συζήτησης των επιστημόνων που σχετίζονται με τη μυοσκελετική υγεία.

  Δήμος Κ. Πατρίκος

  Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυσοκελετική Υγεία

   
 • Tuesday 05 Jan 2021

  Αγαπητά μέλη της ΕΠΕΜΥ

  Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ για σας και τις οικογένειες σας.

  Μετά τις  πρόσφατες εκλογές ανέλαβα Πρόεδρος του νέου ΔΣ της «Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία» για την επόμενη τριετία. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν και μας εμπιστεύθηκαν.
  Μέχρι σήμερα η Ένωση έχει διαγράψει μια κατά γενική ομολογία επιτυχημένη πορεία, την οποία θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τη συμπαράσταση σας. Στο πλαίσιο αυτό επικαλούμαι τη στήριξη σας  στις δραστηριότητες  μας με ενεργό συμμετοχή καθώς και με ιδέες και προτάσεις ενεργειών που αναγκαιούν, αντάξιες αυτών του παρελθόντος.

   
 • Wednesday 02 Dec 2020
  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυσοκελετική Υγεία, περιόδου από 1-1-2021 έως 31-12-2023, όπως προέκυψαν από τις εκλογές της 30ης Οκτωβρίου 2020 και τη μετέπειτα συγκρότηση σε Σώμα, έχουν ως εξής:

  Διοικητικό Συμβούλιο
  Πρόεδρος: Δήμος Πατρίκος, Ρευματολόγος, Αθήνα
  Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Τρόντζας, Ρευματολόγος, Αθήνα
  Γεν. Γραμματέας: Δέσποινα Δημοπούλου, Παθολόγος, Θεσσαλονίκη
  Ταμίας: Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, Ορθοπαιδικός, Αθήνα
  Μέλη: Παναγιώτης Συμεωνίδης, Ορθοπαιδικός, Θεσσαλονίκη, Μάρκος Κωστόπουλος, Ρευματολόγος, Θεσσαλονίκη, Σταύρος Θεοδωρακόπουλος, Ρευματολόγος, Ιεράπετρα Κρήτης

  Εξελεγκτική Επιτροπή
  Αχιλλέας Γεωργιάδης, Ρευματολόγος, Αθήνα
  Ευριπίδης Μπιλιράκης, Γυναικολόγος, Αθήνα
  Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Ορθοπαιδικός, Αθήνα
   
 • Wednesday 02 Dec 2020
  Διεξήχθη κανονικά από 29/10/20 έως 1/11/20 το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ στο Βόλο.
  Το συνέδριο ήταν υβριδικό με φυσική παρουσία 232 Συνέδρων (206 Ιατροί κυρίως Ρευματολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Γαστρεντερολόγοι, Δερματολόγοι, Παθολόγοι και άλλοι καθώς και 26 άλλοι Επαγγελματίες Υγείας). Λειτούργησαν 2 παράλληλες αίθουσες στο ξενοδοχείο Valis καθώς και 4 παράλληλες αίθουσες στα ξενοδοχεία Xenia και Portaria στην Πορταριά Πηλίου για παρακολουθηση σε οθόνες.
  Παράλληλα συμμετείχαν διαδικτυακά 163 Σύνεδροι (102 Ιατροί, 47 Staff Εταιρειών και 14 άλλοι Επαγγελματίες Υγείας).
  Τηρήθηκαν πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αποτέλεσμα την ασφαλή διεξαγωγή του συνεδρίου.
   
 • Wednesday 02 Dec 2020
  Σε 259 ανέρχονται πλέον τα μέλη της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία μετά και τις νέες εγγραφές κατά τη διάρκεια του 12ου Επιστημονικού Συνεδρίου που διεξήχθη στο Βόλο.
  Οι συχνότερες ειδικότητες των μελών είναι:
  116 Ρευματολόγοι
   43 Ορθοπαιδικοί
   20 Παθολόγοι  
   19 Δερματολόγοι
   10 Γενικοί Ιατροί
    7 Γαστρεντερολόγοι

  Αναλυτικά τα ονόματα στο πεδίο "Η Ένωση Μελών/Τα μέλη της Ένωσης"
   
 • Friday 23 Oct 2020

  Θα διεξαχθεί κανονικά στα Ξενοδοχεία VALIS στην Αγριά του Βόλου καθώς και στα XENIA και PORTARIA στην Πορταριά, από την Πέμπτη  29 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.

  Οργανώνουμε το συνέδριο υβριδικά και με φυσική παρουσία γιατί η πληθωρική εμπειρία της διαδικτυακής εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, έδειξε ότι τίποτα δεν μπορεί  να υποκαταστήσει τη φυσική ανθρώπινη επικοινωνία ιδιαίτερα στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

  Προσαρμοσθήκαμε όμως στις έκτακτες συνθήκες λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο κίνδυνος από τη συμμετοχή στο συνέδριο να μην υπερβαίνει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε ως ιατροί καθημερινά στην εργασία μας. 

   
 • Tuesday 27 Oct 2020

  Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020  (14:00-15:00 )
  Αίθουσα Grand Ballroom, Ξενοδοχείο Valis, Βόλος

   

  Α. Υποψήφιοι για ΔΣ (μέχρι 4 σταυροί)

  1. Δημοπούλου Δέσποινα Γεωργίου, Παθολόγος, Θεσσαλονίκη

  2. Θεοδωρακόπουλος Σταύρος Αγγελή, Ρευματολόγος, Ιεράπετρα

  3. Κωστόπουλος Μάρκος Γεωργίου, Ρευματολόγος, Θεσσαλονίκη

  4.Πατρίκος Δήμος Κωνσταντίνου, Ρευματολόγος, Αθήνα

  5.Σαρόπουλος Κωνσταντίνος Θεοδώρου, Ορθοπαιδικός, Αθήνα

  6. Συμεωνίδης Παναγιώτης Δημητρίου, Ορθοπαιδικός, Θεσσαλονίκη

  7. Τρόντζας Παναγιώτης Ιωάννη, Ρευματολόγος, Αθήνα

   
 • Tuesday 12 May 2020
  Το 12ο Συνέδριο που αναβλήθηκε τον Απρίλιο λόγω  COVID-19, προγραμματίζεται να διεξαχθεί στο Βόλο και το Πήλιο από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020.
  Η ΕΠΕΜΥ θα εφαρμόσει καινοτομίες για τη διασφάλιση της ασφαλούς συνεύρεσης των συνέδρων σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο. Στόχος είναι η άμεση επιστροφή στη φυσική επαφή. Γιατί η διαδικτυακή εκπαίδευση όσο χρήσιμη είναι συμπληρωματικά, τόσο διαστοφική γίνεται όταν μονοπωλεί τις σχέσεις μας. Η κατάσταση αυτή είναι εντελώς αφύσικη και οφείλει να τελειώσει γρήγορα δίνοντας τη θέση της στην αναντικατάσταση ανθρώπινη επαφή προσαρμοσμένη στους νέους κανόνες. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
   
54 Αντικείμενα. Σελίδα 3/6
1 2 3 4 5 6