Loading...
 
14ο Συνέδριο ΕΠΕΜΥ - Ρόδος 2022
Thursday 22 Sep 2022
Αρχίζει την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο στο ξενοδοχείο Rodos Palace στη Ρόδο.
Αναμένονται περίπου 380 σύνεδροι επαγγελματίες υγείας με φυσική παρουσία ενώ το Συνέδριο θα μεταδίδεται και διαδικτυακά στο link  https://www.conflix.net/live-streaming/epemy

 Οι οργανωμένες μετακινήσεις προς το Ρόδο θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη το πρωί ενώ οι αναχωρήσεις θα γίνουν μετά το τέλος του επιστημονικού προγράμματος την Κυριακή το μεσημέρι.

Το φετινό Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ διεξάγεται με όρους οικονομικής ασφυξίας μετά την αιφνίδια και αήθη αποχώρηση μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας (NOVARTIS) από τις χορηγικές δραστηριότητες και την κάλυψη συμμετοχής των συνέδρων επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα. 



Το Συνέδριο, είναι διεπιστημονικό και απευθύνεται σε Ρευματολόγους, Ορθοπαιδικούς, Δερματολόγους, Γαστρεντερολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς, Φαρμακοποιούς, Νοσηλευτές και άλλους.  Οι ομιλητές ανήκουν σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες Πανεπιστημιακοί, Ιατροί του ΕΣΥ και Ειδικευόμενοι, Στρατιωτικοί και Ελεύθεροι Επαγγελματίες. Η Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από πολλούς καταξιωμένους συναδέλφους διαφορετικών  ειδικοτήτων.

Από φέτος καθιερώνουμε τη βράβευση με έπαινο και χρηματικό έπαθλο των καλύτερων ερευνητικών εργασιών που έχουν αποσταλεί στο Συνέδριο. Τα abstracts κρίθηκαν και βαθμολογήθηκαν από 4 έμπειρους, ανεξάρτητους κριτές.

Στο φετινό Συνέδριο υπάρχει η καινοτομία της διοργάνωσης εκδηλώσεων για την επικοινωνία ιατρού-ασθενούς καθώς και για τη νοσηλευτική-γραμματειακή υποστήριξη του ιατρείου χρόνιων νοσημάτων.

Επίσης στο επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται την Πέμπτη το μεσημέρι η συνεδρία του Mediterranean Journal of Rheumatology (MJR), στη διάρκεια της οποίας μέλη της διεύθυνσης σύνταξης περιγράφουν πως πρέπει να γράφεται σωστά μία «εργασία ανασκόπησης» σε ιατρικό περιοδικό.

Τέλος την πρώτη ημέρα αναμένεται με ενδιαφέρον η παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα καθώς και του τ. Γεν Γραμματέα για να παρουσιάσουν επίκαιρα θέματα πολιτικών της υγείας.

Οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που κανονικά θα αποτελούσαν συμπλήρωμα ενός συνεδρίου πλούσιου σε επιστημονικό πρόγραμμα θεωρούνται δυστυχώς «θανάσιμο αμάρτημα» από τους θεσμικούς φορείς που εγκρίνουν τις διοργανώσεις.  Προσαρμοζόμενοι σε αυτό το υποκριτικό  περιβάλλον που ελπίζουμε γρήγορα να διορθωθεί έχουμε απαλείψει οποιαδήποτε σχετική εκδήλωση.

Οι σύνεδροι καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά στις συνεδριακές αίθουσες  αφού υπάρχει πληθώρα διαφορετικών συνεδριών στο επιστημονικό πρόγραμμα.