Loading...
 
Νέα - Ανακοινώσεις
 • Tuesday 21 Dec 2021

  2ο Πανελλήνιο Θερινό Συμπόσιο Μυοσκελετικής Υγείας, διαδραστικό με την παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών, 16-19 Ιουνίου 2022 στην Ερέτρια Ευβοίας

  14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΠΕΜΥ, 29 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου 2022 στη Ρόδο

  Οι  εκδηλώσεις θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των συνέδρων, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες αμέσως πριν και μετά το καλοκαίρι.

   
 • Thursday 07 Oct 2021
  Μετά τις νέες αιτήσεις εγγραφών που κατατέθηκαν στα πρόσφατα συνέδρια της ΕΠΕΜΥ καθώς και ηλεκτρονικά και την αποδοχή των περισσοτέρων από το ΔΣ, τα μέλη της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία ανέρχονται σε 340 (325 ιατροί και 15 άλλοι επαγγελματίες υγείας). Δείτε τη λίστα μελών.
  Οι ειδικότητες των ιατρών μελών είναι κατά σειρά 157 Ρευματολόγοι, 57 Ορθοπαιδικοί, 40 Παθολόγοι, 30 Δερματολόγοι, 14 Γαστρεντερολόγοι, 11 Γεν. Ιατροί καθώς και άλλες ειδικότητες με μικρότερο αριθμό μελών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 17 Πανεπιστημιακοί, 52 Ιατροί ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, 9 Στρατιωτικοί καθώς και 24 Ειδικευόμενοι. Οι υπόλοιποι είναι Ελεύθεροι Επαγγελματίες με ποικίλες επαγγελματικές δραστηριότητες.
   
 • Thursday 07 Oct 2021
  Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή του 13ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΕΠΕΜΥ από 2 έως 5 Σεπτεμβρίου 2021 στο Athos Palace στη Χαλκιδική. Συμμετείχαν 304 σύνεδροι με φυσική παρουσία από όλη την Ελλάδα ενώ 347 παρακολούθησαν διαδικτυακά. Οι περισσότεροι ήταν ιατροί κυρίως Ρευματολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Δερματολόγοι, Γαστρεντερολόγοι και άλλες ειδικότητες. Περίπου 10%  των συνέδρων ήταν ειδικευόμενοι ιατροί ενώ 5% άλλοι επαγγελματίες υγείας.
  Τηρώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην κεντρική αίθουσα παρευρίσκονταν έως 90 σύνεδροι και στην παράλληλη έως 70.
   
 • Saturday 03 Jul 2021

  Αγαπητοί συνάδελφοι

  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του «1ου Πανελλήνιου Θερινού Συμποσίου για τη Μυοσκελετική Υγεία» που οργάνωσε η ΕΠ.ΕΝ.Μ.Υ. στην Καλαμάτα από 24 έως 27 Ιουνίου 2021.

  Παρουσιάστηκαν 74 περιπτώσεις ασθενών και με βάση αυτές αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν αυτοάνοσα, φλεγμονώδη, μεταβολικά, εκφυλιστικά και περιοχικά  σύνδρομα και νοσήματα.

  Στο Συμπόσιο συμμετείχαν  συνολικά 496 σύνεδροι κυρίως Ρευματολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Δερματολόγοι και Γαστρεντερολόγοι. Με φυσική παρουσία παρακολούθησαν 286 ιατροί-σύνεδροι και οι υπόλοιποι διαδικτυακά.

  Απολογιστικά αναδείχθηκε με έμφαση η αξία της φυσικής επαφής, η ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των ειδικοτήτων αλλά και η καταλυτική επίδραση της διάδρασης και της συμμετοχής νέων ιατρών στο πρόγραμμα.  

  Δίνουμε ραντεβού τον Ιούνιο τους 2022 στο "2ο Θερινό Συμπόσιο της ΕΠ.ΕΝ.Μ.Υ."

  Καλό καλοκαίρι

  Δήμος Κ. Πατρίκος
  Πρόεδρος του Συνεδρίου

   
 • Wednesday 14 Jul 2021
  Η ΕΠΕΜΥ αναγγέλει τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου της στο ξενοδοχείο Athos Palace στην Χαλκιδική απο 2-5 Σεπτεμβρίου με φυσική παρουσία και δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης. Θα συμμετάσχουν Ρευματολόγοι, Ορθοπαιδικοί, Γαστρεντερολόγοι, Δερματολόγοι, Παθολόγοι, Γεν. Ιατροί, Πνευμονολόγοι και άλλοι επαγγελματίες υγείας.

  Στο Συνέδριο είναι προσκεκλημένοι και θα δώσουν διαλέξεις οι Josef Smolen, Andreas Schwarting, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, Πέτρος Σφηκάκης και Αθανάσιος Τζιούφας

  Στις συνεδρίες συμμετέχουν Καθηγητές διαφορετικών ειδικοτήτων όπως οι Παναγιώτης Βλαχογιαννόπουλος, Σταμάτης-Νικόλαος Λιόσης, Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, Απόστολος Καραντάνας, Μαρία Τραχανά, Δημήτρης Μπόγδανος, Γεώργιος Κουκλάκης, Λία Παπαδαυϊδ, Όλγα Γιουλεμέ, Γεώργιος Μπερτσιάς, Αργύρης Τζουβελέκης, Σοφία Ανδρούδη, Θεόδωρος Δημητρούλας, Αικατερίνη Πατσατσή, Κωνσταντίνος Κατσάνος, Μυρτώ-Γεωργία Τρακατέλλη, Ανδρέας Γουλές, Χαράλαμπος Παπαγόρας, Αντώνης Φανουριάκης και δεκάδες άλλοι καταξιωμένοι αλλά και νεότεροι ομιλητές από το Πανεπιστήμιο, το ΕΣΥ, το ΠΕΔΥ, τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Ελεύθεροι Επαγγελματίες καθώς και Ειδικευόμενοι Ιατροί.
   
 • Wednesday 02 Jun 2021
  Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες

  Μπήκαμε στην τελική ευθεία για την πραγματοποίηση του 1ου Θερινού Συμποσίου της ΕΠΕΜΥ που θα γίνει στην Καλαμάτα 24-27/6/2021, υβριδικά με φυσική παρουσία. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προφύλαξη από την μάστιγα των ημερών.
  Μετά από πολύ καιρό θα συναντηθούμε και θα ανταλλάξουμε δια ζώσης, απόψεις σε θέματα που μας απασχολούν καθημερινά στην αντιμετώπιση των ασθενών μας. Το επιστημονικό πρόγραμμα, όπως είχαμε προαναγγείλει, θα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού θα στηρίζεται στην παρουσίαση περιστατικών. Θα συζητηθούν 74 περιστατικά με στόχο την επικαιροποίηση της καθημερινής κλινικής πρακτικής σε διάφορους τομείς της μυοσκελετικής υγείας.
  Προσδοκούμε στη συμμετοχή σας με φυσική παρουσία στο Συμπόσιο αλλά και στην ενεργό εμπλοκή σας στα θέματα που θα συζητηθούν.
  Σας περιμένουμε στην όμορφη Καλαμάτα

  Δήμος Κ. Πατρίκος
  Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυσοκελετική Υγεία
   
 • Wednesday 17 Feb 2021

  Η ΕΠΕΜΥ διοργανώνει το «13ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο»,  στη Χαλκιδική  (Ξενοδοχείο Athos Palace) από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

  Το Συνέδριο είναι υβριδικό  με φυσική παρουσία και παράλληλη διαδικτυακή συμμετοχή. Απευθύνεται κυρίως σε Ιατρούς Ρευματολόγους, Δερματολόγους, Γαστρεντερολόγους, Ορθοπαιδικούς, Ενδοκρινολόγους, Παθολόγους, Γενικούς Ιατρούς αλλά και σε Φαρμακοποιούς και Νοσηλευτές. Η Επιστημονική Επιτροπή ανανεώθηκε με τη συμμετοχή καταξιωμένων συναδέλφων διαφόρων ειδικοτήτων.

  Το επιστημονικό πρόγραμμα θα δώσει έμφαση στη διεπιστημονική αναγνώριση και συνολική αντιμετώπιση των Ρευματικών, Δερματικών και Γαστρεντερικών Φλεγμονωδών Παθήσεων, των Αυτοανόσων Νοσημάτων, της Οστεοπόρωσης, της Οστεοαρθρίτιδας, της Ουρικής Νόσου, της Διατροφής και του Ageing.

  Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου έχει αναλάβει το γραφείο Global Events ενώ λεπτομέρειες μπορείτε να παρακολουθείτε στην ειδική σελίδα του site.
   
  Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά δίνοντας έμφαση στη φυσική παρουσία εγκαινιάζοντας τη συνεδριακή περίοδο στη μετά την πανδημία εποχή.

  Παναγιώτης Τρόντζας

  Πρόεδρος της ΕΠΕΜΥ

   
 • Wednesday 17 Feb 2021

  Η  Ένωση μελών της ΕΠΕΜΥ διοργανώνει  το «1ο Πανελλήνιο Θερινό Επιστημονικό Συμπόσιο  για τη Μυοσκελετική Υγεία»  στην Καλαμάτα (Ξενοδοχείο Filoxenia) από  24 έως 27 Ιουνίου 2021.

  Το Συμπόσιο  είναι υβριδικό με φυσική παρουσία των συνέδρων και παράλληλη διαδικτυακή αναμετάδοση, ενώ απευθύνεται σε ειδικευμένους και ειδικευόμενους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

  Το επιστημονικό πρόγραμμα είναι διεπιστημονικό και στηρίζεται κυρίως στην παρουσίαση και συζήτηση περιστατικών ενώ οι σύνεδροι προσκαλούνται να συμμετέχουν στις εργασίες με θερινή περιβολή.
  Τη διεξαγωγή του Συνεδρίου έχει αναλάβει το γραφείο Global Events ενώ λεπτομέρειες μπορείτε να παρακολουθείτε στην ειδική σελίδα του site.

  Φιλοδοξία μας είναι το Συμπόσιο να καθιερωθεί σαν ετήσιος θεσμός συγκέντρωσης και συζήτησης των επιστημόνων που σχετίζονται με τη μυοσκελετική υγεία.

  Δήμος Κ. Πατρίκος

  Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυσοκελετική Υγεία

   
 • Tuesday 05 Jan 2021

  Αγαπητά μέλη της ΕΠΕΜΥ

  Εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ για σας και τις οικογένειες σας.

  Μετά τις  πρόσφατες εκλογές ανέλαβα Πρόεδρος του νέου ΔΣ της «Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυοσκελετική Υγεία» για την επόμενη τριετία. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν και μας εμπιστεύθηκαν.
  Μέχρι σήμερα η Ένωση έχει διαγράψει μια κατά γενική ομολογία επιτυχημένη πορεία, την οποία θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με τη συμπαράσταση σας. Στο πλαίσιο αυτό επικαλούμαι τη στήριξη σας  στις δραστηριότητες  μας με ενεργό συμμετοχή καθώς και με ιδέες και προτάσεις ενεργειών που αναγκαιούν, αντάξιες αυτών του παρελθόντος.

   
 • Wednesday 02 Dec 2020
  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική Επιτροπή της Επιστημονικής Ένωσης για τη Μυσοκελετική Υγεία, περιόδου από 1-1-2021 έως 31-12-2023, όπως προέκυψαν από τις εκλογές της 30ης Οκτωβρίου 2020 και τη μετέπειτα συγκρότηση σε Σώμα, έχουν ως εξής:

  Διοικητικό Συμβούλιο
  Πρόεδρος: Δήμος Πατρίκος, Ρευματολόγος, Αθήνα
  Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Τρόντζας, Ρευματολόγος, Αθήνα
  Γεν. Γραμματέας: Δέσποινα Δημοπούλου, Παθολόγος, Θεσσαλονίκη
  Ταμίας: Κωνσταντίνος Σαρόπουλος, Ορθοπαιδικός, Αθήνα
  Μέλη: Παναγιώτης Συμεωνίδης, Ορθοπαιδικός, Θεσσαλονίκη, Μάρκος Κωστόπουλος, Ρευματολόγος, Θεσσαλονίκη, Σταύρος Θεοδωρακόπουλος, Ρευματολόγος, Ιεράπετρα Κρήτης

  Εξελεγκτική Επιτροπή
  Αχιλλέας Γεωργιάδης, Ρευματολόγος, Αθήνα
  Ευριπίδης Μπιλιράκης, Γυναικολόγος, Αθήνα
  Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Ορθοπαιδικός, Αθήνα
   
59 Αντικείμενα. Σελίδα 3/6
1 2 3 4 5 6