Loading...
 
H διεύρυνση της ΕΠΕΜΥ
Wednesday 23 Dec 2015

Η ΕΠΕΜΥ δημιουργήθηκε με κύριο σκοπό να βοηθήσει την εκπαίδευση των ιατρών για τις Μυοσκελετικές Παθήσεις έχοντας σαν βασικές προϋποθέσεις: α) την άμεση εμπλοκή στην εκπαιδευτική διαδικασία των ίδιων των ιατρών ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και βιογραφικό και 2) την ανάμειξη των γνώσεων και των κλινικών εμπειριών ιατρών από διαφορετικές ειδικότητες.

Εφαρμόζοντας αυτές τις αρχές οργανώσαμε τα τελευταία 7 χρόνια περισσότερα από 20 Συνέδρια, Συμπόσια και Ημερίδες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος με θεματολογία που συνδύαζε τα ενδιαφέροντα δύο ή περισσοτέρων ειδικοτήτων και τα οποία παρακολούθησαν χιλιάδες ιατροί όπως ρευματολόγοι, ορθοπεδικοί, παθολόγοι, γενικοί ιατροί, φυσίατροι, νευρολόγοι, ουρολόγοι, δερματολόγοι, ενδοκρινολόγοι, ψυχίατροι, γυναικολόγοι, αλλά και άλλοι σχετικοί επαγγελματίες υγείας όπως οικονομολόγοι, φαρμακολόγοι, φαρμακοποιοί, φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, marketers του φαρμάκου και άλλοι.

Όλα αυτά έγιναν με την εθελοντική εργασία μιας πολύ μικρής ομάδας συναδέλφων, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες του κοινωνικού, επαγγελματικού και οικονομικού περιβάλλοντος. Τώρα ήλθε ο καιρός η ΕΠΕΜΥ να μεγαλώσει. Να συμμετάσχουν στις λειτουργικές της διαδικασίες και άλλοι συνάδελφοι προσφέροντας νέες ιδέες ώστε να δημιουργήσουμε μαζί νέες πρωτοποριακές επιτυχίες στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση. Μετά τις αναγκαίες νομικές - καταστατικές διαδικασίες θα κληθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη της ΕΠΕΜΥ και ως Επιστημονικού Σωματείου (Ένωση Μελών).

Οι καιροί, αν και πολύ δύσκολοι, είναι εξαιρετικά γόνιμοι - «Ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις την ζωή είναι να συμμετέχεις σε κάτι δημιουργικό».

Το ΔΣ της ΕΠΕΜΥ